Benefits of rosehip oil

Маслото от шипки неслучайно намира своето заслужено място в козметичната грижа на световните знаменитости – херцогиня Кейт Мидълтън, актрисите Гуинет Полтроу и Роуз Бърн, топ модела Миранда Кер и др.

Ползи

на маслото от шипка за кожата

  • Регенерира тъканите: Поради богатото си съдържание на мастни киселини шипковото масло има мощен регенериращ ефект върху кожата. Все по-често се използва и от хирурзи и лекари за възстановяване на кожата след изгаряния и лъчетерапия, за третиране на белези, стрии и други кожни увреждания.
  • Стимулира производството на колаген и еластин: Шипковото масло прониква в дълбочина и въздейства върху фибробластите, които са отговорни за производството на колаген и еластин, като по този начин поддържа кожата стегната и еластична и помага в борбата срещу стриите.
  • Заличава всякакви белези: Шипковото масло помага за изглаждане на кожата и за намаляване на различни белези, включително стари, хипертрофични, келоидни, в резултат на акне или шарка, белези след хирургични намеси или наранявания.
  • Хидратира кожата в дълбочина: Маслото от шипка укрепва хидролипидната бариера на кожата като по този начин намалява загубата на влага. Тъй като има висока степен на абсорбция, то овлажнява в дълбочина и е много подходящо за третиране на участъци, склонни към загрубяване, изсушаване и бръчки.
  • Бори се със стареенето на кожата:  Шипковото масло подхранва и хидратира кожата на клетъчно ниво. При ежедневна употреба то заглажда съществуващите бръчки, предотвратява образуването на нови и се бори с признаците на фотостареене, като по този начин поддържа кожата свежа и млада.
  • Изравнява тена и се бори с пигментните петна: Поради свойството си да регулира производството на меланин маслото от шипки изравнява тена и помага за третиране на пигментни петна в резултат на слънцето, както и мелазма и хлоазма.
  • Подобрява циркулацията: Шипковото масло ускорява и регулира микроциркулацията, като по този начин подобрява кръвотока и снабдяването на кожата с хранителни вещества.
  • Енергизира: Доставя енергия за метаболитните процеси на кожните клетки, като по този начин подпомага основните им функции.

Всяка една полза е още една причина да вярваме в удивителните резултати, които имат продуктите на DONY cosmetics, и за които споделят нашите клиенти. А Вие пробвахте ли кремовете от серията “Wild Queen”?

LEARN MORE ABOUT THE STORY OF DONY COSMETICS

About us

CHOOSE THE RIGHT NATURAL PRODUCTS FOR YOU

Products

СТАНИ ЧАСТ ОТ DONY COSMETICS

Получи -10% отстъпка за следващата си онлайн поръчка.